Tomatsuppe med grilled cheese
Ingredienser
Tomatsuppe
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 stk Løg hakket
- 4 fed hvidløg knust
- 1 stk gulerod hakket
- 2 blad bladselleri hakket
- 1 liter hønsefond
- 1 bundt basilikum frisk
- sukker, salt og peber
Grilled cheese
- 8 stk toastbrød
- 4 stk toastost
- 4 stk smelteost fx. cheddar, fløde havarti el. gauda
- smør
Sådan gør du
- I en stor gryde ved middel varme svitses løg i lidt olie til det er gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og fortsæt til det er gyldent.
- Tilføj gulerod og selleri til gryden og lad det stege i 3 minutter.
- Tomat og fond tilføjes og der røres godt rundt. Sæt låg på gryde og skru lidt ned for varmen. Lad det stå i ca. en time.
- Efter en time blendes suppen med en stavblender i ca. 5 minutter. Tilsæt basilikum og blend igen i 30 sekunder.
- Lad suppen stå og simre ved svag varme indtil grilled cheese er færdige.
- Klargør 4 stykker brød med 2 skiver ost på hver. Luk med et stykke brød på hver toast.
- Smør et tyndt lag smør på ydersiden af hvert stykke brød.
- I en stor pande på middel varme steges nu de 4 grilled cheese til de er gyldne på begge sider.
- Suppen smages til med sukker, salt og peber inden servering.