Tomatsuppe med grilled cheese

4
(1)
Antal: 4 personer
Tilberedelsestid: 1 time 30 minutter

Ingredienser

Tomatsuppe

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 stk Løg hakket
  • 4 fed hvidløg knust
  • 1 stk gulerod hakket
  • 2 blad bladselleri hakket
  • 1 liter hønsefond
  • 1 bundt basilikum frisk
  • sukker, salt og peber

Grilled cheese

  • 8 stk toastbrød
  • 4 stk toastost
  • 4 stk smelteost fx. cheddar, fløde havarti el. gauda
  • smør

Sådan gør du

  • I en stor gryde ved middel varme svitses løg i lidt olie til det er gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og fortsæt til det er gyldent.
  • Tilføj gulerod og selleri til gryden og lad det stege i 3 minutter.
  • Tomat og fond tilføjes og der røres godt rundt. Sæt låg på gryde og skru lidt ned for varmen. Lad det stå i ca. en time.
  • Efter en time blendes suppen med en stavblender i ca. 5 minutter. Tilsæt basilikum og blend igen i 30 sekunder.
  • Lad suppen stå og simre ved svag varme indtil grilled cheese er færdige.
  • Klargør 4 stykker brød med 2 skiver ost på hver. Luk med et stykke brød på hver toast.
  • Smør et tyndt lag smør på ydersiden af hvert stykke brød.
  • I en stor pande på middel varme steges nu de 4 grilled cheese til de er gyldne på begge sider.
  • Suppen smages til med sukker, salt og peber inden servering.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 4 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!