Tom kha gai

0
(0)
Antal: 4 personer
Tilberedelsestid: 1 time

Ingredienser

Suppe

  • 1 liter hønsefond
  • 1 dåser kokosmælk
  • 100 g galanga el. ingefær i skiver
  • 3 fed hvidløg knust
  • 2 stk citrongræs banket
  • 2 stk løg hakket
  • 4 stk kaffir limeblade
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk rød karry pasta
  • 1 spsk palmesukker el. almindelig sukker

Topping

  • 400 g kylling fx. brystkød
  • 100 g svampe fx. shiitake
  • 1 stk rød chili i tynde skiver
  • 3 stk forårsløg i tynde skiver
  • 1 stk lime i tynde skiver

Sådan gør du

Suppe

  • Galanga, hvidløg, løg og citrongræs svitses i en stor gryde i 5 minutter.
  • Rød karrypasta tilføjes og svitses med i 1 minut.
  • Kokosmælk tilføjes sammen med hønsefond og suppen koges op.
  • Limeblade, fiskesauce og palmesukker tilsættes.
  • Suppen skal simre i 30 og sies derefter.

Kødet

  • Kødet kan skæres i små bidder og tilberedes i suppen ved at tilsætte det 15 minutter inden servering. Du kan også tilberede det separat i ovnen i en gryde med låg ved 120 grader i 2 timer. Derefter kan kødet trækkes fra hinanden og tilsættes lige inden servering.

Topping

  • Svampe skæres i tynde skiver, inden de ristes på en tør pande ved høj varme. Tilføj dem til suppen lige inden servering.
  • Lime, chili og forårsløg tilføjes også inden servering. Det er vigtigt at suppen ikke koger når lime tilsættes, da det kan gøre suppen grynet.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 0 / 5. Antal stemmer: 0

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!