Tom kha gai
Ingredienser
Suppe
- 1 liter hønsefond
- 1 dåser kokosmælk
- 100 g galanga el. ingefær i skiver
- 3 fed hvidløg knust
- 2 stk citrongræs banket
- 2 stk løg hakket
- 4 stk kaffir limeblade
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk rød karry pasta
- 1 spsk palmesukker el. almindelig sukker
Topping
- 400 g kylling fx. brystkød
- 100 g svampe fx. shiitake
- 1 stk rød chili i tynde skiver
- 3 stk forårsløg i tynde skiver
- 1 stk lime i tynde skiver
Sådan gør du
Suppe
- Galanga, hvidløg, løg og citrongræs svitses i en stor gryde i 5 minutter.
- Rød karrypasta tilføjes og svitses med i 1 minut.
- Kokosmælk tilføjes sammen med hønsefond og suppen koges op.
- Limeblade, fiskesauce og palmesukker tilsættes.
- Suppen skal simre i 30 og sies derefter.
Kødet
- Kødet kan skæres i små bidder og tilberedes i suppen ved at tilsætte det 15 minutter inden servering. Du kan også tilberede det separat i ovnen i en gryde med låg ved 120 grader i 2 timer. Derefter kan kødet trækkes fra hinanden og tilsættes lige inden servering.
Topping
- Svampe skæres i tynde skiver, inden de ristes på en tør pande ved høj varme. Tilføj dem til suppen lige inden servering.
- Lime, chili og forårsløg tilføjes også inden servering. Det er vigtigt at suppen ikke koger når lime tilsættes, da det kan gøre suppen grynet.