Thai oksekød med broccoli og nudler
Ingredienser
Marinade
- 1 spsk lys soja
- 1 spsk maizena
Stir fry
- 300 g oksesteak i lange strimler
- 1 stk peberfrugt i aflange stykker
- 1 knob ingefær revet
- ½ hoved broccoli i små buketter
- 1 lille rødløg fint hakket
- 4 fed hvidløg fint hakket
- 1 spsk sesamolie
Sauce
- 1 stk rød chili fint hakket
- 2 spsk østerssauce
- 2 spsk fiskesauce
- 2 spsk mørk soya
- 2 tsk palmesukker
- 400 ml hønsefond
Afslutning
- 1 pakke æggenudler forkogt og varme
- ½ stk lime i både
- 1 bundt thai basilikum revet i mindre stykker
Sådan gør du
Forberedelse
- Kødet blandes med marinaden og sættes til side i minimum 30 minutter
- Alle ingredienser til saucen blandes i en skål og stilles til side.
Stir fry
- I en wok på høj varme svitses det marinerede oksekød i sesamolie, til det er brunt på den ene side. Derefter tages det op.
- I wokken kommes nu lidt neutral olie sammen hakket rødløg. Svits i 2 minutter.
- Tilføj hvidløg og ingefær der svitses med i 1 minut.
- Tilføj broccoli og peberfrugt og varm igennem.
- Tilføj saucen og giv det et opkog.
- Tilføj det stegte oksekød og skru ned for varmen.
- Tilfød thai basilikum og lad det simre i 2-4 minutter.