Thai oksekød med broccoli og nudler

0
(0)
Antal: 4 personer
Tilberedelsestid: 1 time

Ingredienser

Marinade

  • 1 spsk lys soja
  • 1 spsk maizena

Stir fry

  • 300 g oksesteak i lange strimler
  • 1 stk peberfrugt i aflange stykker
  • 1 knob ingefær revet
  • ½ hoved broccoli i små buketter
  • 1 lille rødløg fint hakket
  • 4 fed hvidløg fint hakket
  • 1 spsk sesamolie

Sauce

  • 1 stk rød chili fint hakket
  • 2 spsk østerssauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk mørk soya
  • 2 tsk palmesukker
  • 400 ml hønsefond

Afslutning

  • 1 pakke æggenudler forkogt og varme
  • ½ stk lime i både
  • 1 bundt thai basilikum revet i mindre stykker

Sådan gør du

Forberedelse

  • Kødet blandes med marinaden og sættes til side i minimum 30 minutter
  • Alle ingredienser til saucen blandes i en skål og stilles til side.

Stir fry

  • I en wok på høj varme svitses det marinerede oksekød i sesamolie, til det er brunt på den ene side. Derefter tages det op.
  • I wokken kommes nu lidt neutral olie sammen hakket rødløg. Svits i 2 minutter.
  • Tilføj hvidløg og ingefær der svitses med i 1 minut.
  • Tilføj broccoli og peberfrugt og varm igennem.
  • Tilføj saucen og giv det et opkog.
  • Tilføj det stegte oksekød og skru ned for varmen.
  • Tilfød thai basilikum og lad det simre i 2-4 minutter.

Servering

  • Læg nudler i bunden af en dyb tallerken med en stor skefuld stir fry ovenpå. Giv det 2-3 skefulde sauce fra bunden af wokken og server med limebåd.

Noter

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 0 / 5. Antal stemmer: 0

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!