Thai kylling satay
Ingredienser
Kylling satay
- 1 tsk karry madras
- 1 spsk rød karry pasta
- 1 spsk sød soja
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 400 g kylling i små tern
- 3 fed hvidløg
- saft fra en ½ lime
- 10 stk bambusspyd
Peanut sauce
- 200 g peanutbutter crunchy
- 1 dl kokosmælk
- 1 spsk rød karry pasta
- 1 spsk østerssauce
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk sød soja
- 2 spsk sukker
- 1 dl hønsefond
Servering
- 1 stk rød chili
- ½ stk lime i både
Sådan gør du
Peanut sauce
- Alle ingredienserne røres godt sammen i en gryde og gives et opkog i 5 minutter.
- Hvis saucen er for tyk, tilføjes mere fond.
Kylling satay
- Alle ingredienserne røres godt sammen med kyllingestykkerne og lad det stå koldt i minimum 20 minutter.
- Derefter skal kyllingestykkerne på pinde. Vælg pinde eller klip dem til så de passer i panden.
- Steg spydende på pande eller grill ved medium varme.
- Lige inden spydende tages af panden, pensles de med peanut saucen og lidt ekstra sød soja.
- Server med en skål peanut sauce, limebåde og hakket rød chili