Thai cashew kylling
Ingredienser
- 400 g kylling i mundrette stykker
- 2 spsk maizena
- 1 bundt forårsløg i 3 cm stykker
- 3 stk chili fx birdeye i små skiver
- 1 stk rød peber i 3 cm stykker
- 1 stk grøn peber i 3 cm stykker
- 1 stk løg i små stykker
- 4 fed hvidløg hele
- 3 dl hønsefond varm
- 200 g cashewnødder
- 2 spsk lys soja
- 2 spsk mørk soya
- 1 spsk fiskesauce
- 2 spsk østerssauce
- 1 spsk sesamolie
- ½ spsk palmesukker
Sådan gør du
- Kyllingestykker marineres i maizena og 2 spsk. lys soja i ca. 1 time i forvejen. Opbevares på køl.
- Bland østerssauce, fiskesauce, mørk soja, sesamolie og palmesukker i en skål.
- De upillede hvidløgsfed steges i en wok ved medium varme i 3 spsk neutral olie til de er bløde. Tag hvidløg op mos dem. Brug olien til at stege retten i.
- Den marinerede kylling steges i wokken ved høj varme til der er god farve. Derefter tages det op og stilles til side.
- Steg forårsløg og løg i wokken ved høj varme i ca 30 sekunder.
- Tilføj hvidløg, peberfrugt og chili og steg i 1-2 minutter.
- Tilføj kylling og sauce og halvdelen af cashewnødderne. Steg videre under omrøring i 2 minutter.
- Tilføj hønsefond og reducer i 1 minut.
- Server med ris og de resterende nødder.