Tarteletter med høns i asparges
Ingredienser
- 1500 g hele kyllingelår Gerne fra frost
- 500 g kyllingebryst
- 1 dåse asparges
- 2 stk løg
- 2 stk gulerod
- 3 stængler bladselleri
- 10 stk peberkorn
- 4 spsk hvedemel
- 4 spsk smør
- 2 stk laurbærblad
Sådan gør du
- Kyllingelår lægges i en bradepande og steges i ovn ved 200 grader indtil skindet er gyldent. Derefter stilles det til afkøling.
- Når kyllingelår er afkølet nok til at håndtere, tages kødet fra lårene og rives mellem to gafler og stilles til side. Knogler og skind gemmes til senere.
- Løg, selleri og gulerod deles i mindre stykker og fordeles jævnt i samme bradepande – sørg for at fedtet fra kyllingen bliver fordelt på grøntsagerne der steges ved 160 grader i 30 minutter.
- Grøntsager, kyllingeben og skind lægges i en suppegryde og dækkes af vand.
- Tilsæt peberkorn og laurbærblade og lad det simre under låg i mindst 2 timer.
- Suppen hældes gennem en sigte og sættes tilbage på blusset for at reducere. Ben og grøntsager smides ud.
- Når suppen er reduceret til ca. 3 dl. lægges kyllingebryst ned i gryden og et låg sættes på. Lad kyllingebrysterne simre ved svag varme i ca. 30 minutter.
- I en lille gryde på middel varme kommes mel og smør. Rør godt rundt i 10 minutter men lad det ikke tage farve.
- Tag kyllingebryst-fileter op af suppen og skær dem i mindre stykker.
- Kom kyllingebryst tilbage i suppen sammen med kødet fra lårene samt asparges og lidt asparges-vand. Lad det simre i 5 minutter.
- Tilst smør og melblandingen lidt ad gangen indtil sovsen har den rigtige tykkelse.
- Smag til med salt og peber og lad retten simre videre i ca. ti minutter mens tarteletterne varmes.