Tarteletter med høns i asparges

0
(0)
Antal: 4 personer
Tilberedelsestid: 4 timer

Ingredienser

  • 1500 g hele kyllingelår Gerne fra frost
  • 500 g kyllingebryst
  • 1 dåse asparges
  • 2 stk løg
  • 2 stk gulerod
  • 3 stængler bladselleri
  • 10 stk peberkorn
  • 4 spsk hvedemel
  • 4 spsk smør
  • 2 stk laurbærblad

Sådan gør du

  • Kyllingelår lægges i en bradepande og steges i ovn ved 200 grader indtil skindet er gyldent. Derefter stilles det til afkøling.
  • Når kyllingelår er afkølet nok til at håndtere, tages kødet fra lårene og rives mellem to gafler og stilles til side. Knogler og skind gemmes til senere.
  • Løg, selleri og gulerod deles i mindre stykker og fordeles jævnt i samme bradepande – sørg for at fedtet fra kyllingen bliver fordelt på grøntsagerne der steges ved 160 grader i 30 minutter.
  • Grøntsager, kyllingeben og skind lægges i en suppegryde og dækkes af vand.
  • Tilsæt peberkorn og laurbærblade og lad det simre under låg i mindst 2 timer.
  • Suppen hældes gennem en sigte og sættes tilbage på blusset for at reducere. Ben og grøntsager smides ud.
  • Når suppen er reduceret til ca. 3 dl. lægges kyllingebryst ned i gryden og et låg sættes på. Lad kyllingebrysterne simre ved svag varme i ca. 30 minutter.
  • I en lille gryde på middel varme kommes mel og smør. Rør godt rundt i 10 minutter men lad det ikke tage farve.
  • Tag kyllingebryst-fileter op af suppen og skær dem i mindre stykker.
  • Kom kyllingebryst tilbage i suppen sammen med kødet fra lårene samt asparges og lidt asparges-vand. Lad det simre i 5 minutter.
  • Tilst smør og melblandingen lidt ad gangen indtil sovsen har den rigtige tykkelse.
  • Smag til med salt og peber og lad retten simre videre i ca. ti minutter mens tarteletterne varmes.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 0 / 5. Antal stemmer: 0

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!