Taco al Birria
Ingredienser
- 1 stk Løg hakket
- 3 fed hvidløg knust
- 1 stk ancho chili tørret, hel uden frø og frøstand
- 1 stk guajillo chili tørret, hel uden frø og frøstand
- 1 stk laurbær blad
- 1 spsk tomatpuré
- 2 dl okse- el. hønsefond
- 500 g hakket oksekød
- 12 stk tortilla små, hvede
- 200 g cheddar revet
- 1 spsk oregano
- 1 spsk spidskommen
Sådan gør du
- I en tykbundet gryde der kan gå i ovnen svitses løg og oksekød.
- I en blender laves en pasta af tomatkoncentrat, de to chili peber lidt fond.
- Når kød og løg er svitset, tilsættes tomat-chili pasta (husk at smage efter), hvidløg, laurbærblad, oregano, salt og peber.
- Kom gryde med låg i ovnen og lad den stå ved 150 grader i 90 minutter.
- På en tortilla kommes en skefuld kød og en lille håndfuld ost. Tortillaen bukkes på midten og steges gylden på en pande i lidt olie.
- Tilbered de resterende tortillas og server.