Ravioli med oksekød og smørsauce
Ingredienser
Pasta
- 400 g tipo 00 hvedemel
- 2 stk æg hle
- 3 stk æbbeblommer
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Fyld
- 400 g oksekød hakket
- 100 g bøfmozzarella
- 25 g parmesan revet
- 1 stk æggeblomme
- 1 skive toastbrød
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- salt og peber
Sauce
- 150 g smør
- 1 bundt persille hakket
- 2 fed hvidløg knust
- 4 spsk pastavand
- salt og peber
Sådan gør du
Pasta
- Kør alle ingredienserne i en hakkemaskine. Dejen skal kun lige samle sig når den trykkes sammen. Tilsæt evt. en smugle ekstra mel eller lidt vand for at opnå en hård med sammenhængende dej.
- Dejen samles og rulles ind i plastikfilm og skal hvile 1 – 4 timer på køkkenbordet.
Ravioli fyld
- Tag 1/3 af oksekødet fra og steg det helt brunt på en pande.
- Kør det stegte kød på en hakkemaskine og bland det sammen med det ferske kød.
- Kør toastbrødet på hakkemaskinen til det er en ensartet rasp og tilsæt det til kødet.
- Hak den friske mozzarella i små stykker og kom ned til kødet sammen med krydderier og æggeblommen.
- Riv parmasen helt fint og rør det godt sammen med resten af fyldet.
Samle Ravioli
- Beregn 5-7 stk. pr. mand.
- Del pastaen i 3-4 portioner og kør dem på pastamaskinen fra indstilling 1 – 6
- Pastapladen lægges fladt på bordet og en skefuld fyld på størrelse med en lille vindrue lægges på.
- Kom en ny plade ovenpå og sørg for at der ikke er luft mellem lagene og fyldet.
- Stik raviolien ud, drys den let med lidt mel, og mas samlingerne lidt sammen hele vejen rundt. Den færdige ravioli lægges i et fad.
- Kog alle raviolierne sammen i rigeligt saltet vand i 4 minutter under let omrøring.
Sauce
- Smelt smørret ved middel varme og lad det bruse godt op.
- Tilsæt knust hvidløg og rør godt til det dufter.
- Tilsæt pastavand og lad det emulgere. Sluk for varmen og tilsæt persille salt og peber.