Pasta med kødboller i tomatsauce

5
(2)
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 4 kviste frisk rosmarin hakket
  • 1 spsk oregano tørret
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 1 stk løg hakket
  • 1 stk æg
  • 1 skive brød findelt
  • 2 dåser hakkede tomater
  • olivenolie
  • 1 stk bøfmozzarella
  • parmasan revet
  • 1/2 tsk rød chili fint hakket
  • 1 bundt frisk basilikum hakket + 10 ekstra hele blade
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 pose Spaghetti

Sådan gør du

  • Tomater og et skvat olivenolie simres over middel varme i 30 minutter.
  • Tilsæt halvdelen af det hakkede hvidløg, det hakkede basilikum samt 1 spsk. oregano og giv det 10 minutter ekstra. Sluk derefter for blusset og lad det stå indtil det skal bruges.
  • Det hakkede løg svitses på en pande over middel varme til det er gyldent og gennemsigtigt.
  • Kød, rosmarin, æg, brødkrummer, det svitsede løg og resterende hvidløg og oregano blandes i en røremaskine sammen med spidskommen.
  • Form små kugler af det, så der bliver ca. 20-24 stk.
  • Steg kødbollerne på en meget varm pande i olivenolie til de har fået farve. De må ikke være gennemstegte.
  • Læg kødbollerne i et ildfast fad og hæld tomatsaucen over. Ovenpå lægges afrevet mozzarella og de hele basilikum blade. Drys revet parmasan over, og bag i ovnen ved 180 grader, lige så længe som det tager at lave pasta.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 5 / 5. Antal stemmer: 2

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!