Pasta carbonara

5
(1)
Antal: 4 personer
Tilberedelsestid: 25 minutter

Ingredienser

  • 1 pk lang pasta fx. spaghetti, linguine el. fettuccine
  • 3 stk æg hele
  • 300 g røget bacon i tern
  • 100 g Grana Padano el. Parmigiano-Reggiano fint revet

Sådan gør du

  • I en stor pande eller bred gryde steges bacontern ved svag varme. Start med en kold pande og skru op. Omrøres jævnligt.
  • Sæt en stor gryde vand i kog og salt det godt.
  • I en skål blandes revet parmasan grundigt med æg samt et godt nip salt og peber.
  • Når bacon er ved at være færdigstegt, kommes pastaen i vandet – følg kogeanvisninger på pakken.
  • Bacon og 2-3 spiseskeer af det smeltede fedt tages fra og panden rengøres for at fjerne det "fnulder" og overskydende fedt der ligger i bunden af panden. Sluk for blusset og kom bacon og fedt tilbage på panden.
  • Pasta tages op fra vandet med en tang eller pastaske og kommes op på panden. Tag også 1dl. pastavand fra gryden og tilføj.
  • Vent 2 minutter inden æggeblandingen tilføjes, ellers vil æggeblandingen blive til røræg i stedte for en glat sauce der omslutter pastaen.
  • Rør godt og sørg for at al pastaen er dækket af saucen.
  • Smag til med salt og peber.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 5 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!