Pasta carbonara
Ingredienser
- 1 pk lang pasta fx. spaghetti, linguine el. fettuccine
- 3 stk æg hele
- 300 g røget bacon i tern
- 100 g Grana Padano el. Parmigiano-Reggiano fint revet
Sådan gør du
- I en stor pande eller bred gryde steges bacontern ved svag varme. Start med en kold pande og skru op. Omrøres jævnligt.
- Sæt en stor gryde vand i kog og salt det godt.
- I en skål blandes revet parmasan grundigt med æg samt et godt nip salt og peber.
- Når bacon er ved at være færdigstegt, kommes pastaen i vandet – følg kogeanvisninger på pakken.
- Bacon og 2-3 spiseskeer af det smeltede fedt tages fra og panden rengøres for at fjerne det "fnulder" og overskydende fedt der ligger i bunden af panden. Sluk for blusset og kom bacon og fedt tilbage på panden.
- Pasta tages op fra vandet med en tang eller pastaske og kommes op på panden. Tag også 1dl. pastavand fra gryden og tilføj.
- Vent 2 minutter inden æggeblandingen tilføjes, ellers vil æggeblandingen blive til røræg i stedte for en glat sauce der omslutter pastaen.
- Rør godt og sørg for at al pastaen er dækket af saucen.
- Smag til med salt og peber.