Oksefond

0
(0)
Antal: 2 liter

Ingredienser

  • 3 kg oksekraftben
  • 5 l vand
  • 200 g tomatpure
  • 1 kg løg groft hakket
  • 1 kg selleri groft hakket
  • 1 stk porre groft hakket
  • 1 bundt timian
  • 5 stk laurbær blad
  • 15 stk peberkorn hele

Sådan gør du

  • Kraftben lægges i en bradepande og smøres med tomatpure.
  • Brun kraftbenene i ovnen ved 230 grader varmluft til overfladen er karamelliseret. Vend dem undervejs for at få alle sider brunet.
  • Læg ben, urter og krydderier i en stor gryde og dæk det med vand. Stilles til at småkoge under låg på skrå i mindst 5 timer.
  • Dræn fonden fra og stil den på køl. Alt andet smides ud.
  • Når fedtet er blevet stift på toppen af fonden, fjernes det og smides ud. Fonden reduceres ved middel varme uden låg til der er ca. 1-2 liter. tilbage.
  • Opdel fonden i små beholdere og kom dem på frost.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 0 / 5. Antal stemmer: 0

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!