Oksefond
Ingredienser
- 3 kg oksekraftben
- 5 l vand
- 200 g tomatpure
- 1 kg løg groft hakket
- 1 kg selleri groft hakket
- 1 stk porre groft hakket
- 1 bundt timian
- 5 stk laurbær blad
- 15 stk peberkorn hele
Sådan gør du
- Kraftben lægges i en bradepande og smøres med tomatpure.
- Brun kraftbenene i ovnen ved 230 grader varmluft til overfladen er karamelliseret. Vend dem undervejs for at få alle sider brunet.
- Læg ben, urter og krydderier i en stor gryde og dæk det med vand. Stilles til at småkoge under låg på skrå i mindst 5 timer.
- Dræn fonden fra og stil den på køl. Alt andet smides ud.
- Når fedtet er blevet stift på toppen af fonden, fjernes det og smides ud. Fonden reduceres ved middel varme uden låg til der er ca. 1-2 liter. tilbage.
- Opdel fonden i små beholdere og kom dem på frost.