Kinesisk kylling og grøntsager
Ingredienser
- 400 g kylling (filet el. lår) skåret i mundrette stykker
- 1 stk rød peber i tynde skiver
- 1 bundt forårsløg groft hakket
- 2 fed hvidløg revet
- 1 knob ingefær revet
- 1 håndfuld bønnespirer
- 1 stk rød chili fint hakket
- 1 potion ris
- 100 g cashewnødder
Marinade
- 2 spsk lys soja
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk maizena
Sauce
- 3 spsk østerssauce
- 2 spsk palmesukker
- 1 spsk krudt (pulveriseret hønsefond med MSG)
- 2 dl vand kogende
Sådan gør du
- Kylling marineres i sesamolie, soja og maizena og stilles til side i 10 minutter.
- Ris sættes i gang efter opskriften på posen.
- Grøntsager klargøres.
- Bland østerssauce, palmesukker, krudt og kogende vand og stil til side.
- I lidt neutral olie på en wok ved høj varme steges kylling til den er gylden og tages derefter op og stilles til side.
- Nu steges hvidløg og ingefær i 30 sekunder under omrøring.
- Tilsæt forårsløg og derefter peberfrugt og chili og lad det stege under omrøring i 5 minutter.
- Tilsæt kylling og sauce og giv det et kraftigt opkog.
- Tilsæt bønnespirer og cashewnødder og sluk for blusset.
- Server med kogte ris.