Braiseret and // Teochew
Ingredienser
And
- 1 hel and
- 5 fed hvidløg hele
- 2 knob ingefær i tykke skiver
- 2 dl mørk soja
- 1 dl lys soja
- 2 spsk five spice
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk sukker
- 4 dl vand
Sådan gør du
- Anden rengøres og lægges i en stor skål. Gnub den med five spice indeni og kom 2 stykker ingefær og 2 fed hvidløg ind i den.
- Udenpå overhældes den med halvdelen af den mørke soja der massers ind overalt på anden.
- I en wok på middel varme karamelliseres sukkeret i lidt olie.
- De resterende ingredienser tilsættes wokken og gives et opkog.
- Anden lægges nu ned i den simrende væske. Der skal gerne være væske op til halvejs på anden. Sørg for der også kommer væske ind i anden.
- Der lægges låg på wokken. Anden skal nu have 90 minutter og vendes hvert 10. minut.
- Sidste gang anden vendes skal den have brystet opad.
- Serveres med stegte forårsløg og hvide ris.