Karrysuppe med kylling
Ingredienser
- 1 l hønsefond
- 1 stk squash i tern
- 1 stk gulerod i tern
- 1 stk porre i skiver
- 1 stk løg groft hakket
- 4 fed hvidløg knust
- 1 dåse ananas (lille)
- 3 spsk karry
- 2-3 stk kyllingebryst
- 1/4 dl fløde
- 1 portion ris kogte
- 1 stk forårsløg fint hakket
Sådan gør du
- Hønsefond og grøntsager kommes i en stor gryde med tætsiddende låg. Ovenpå lægges kyllingen. Stil gryden med låg ind i ovnen og lad den få 6-8 timer ved 70 grader.
- Tag gryden ud og stil den på et blus ved middel varme. Tag kyllingen forsigtigt op af gryden og stil den til side.
- I en lille gryde varmes 1 spsk neutral olie. Karry kommes ved og varmes i 30 sekunder. Hæld karryen ned til suppen.
- Tilsæt en stor håndfuld kogte ris og blend grydens indhold med en stavblender til suppen er lind og ensformig.
- Tilsæt fløde og giv suppen et opkog i 5 minutter.
- Smag suppen til med salt og sukker.
- Riv kyllingen med to gafler og tilføj det til suppen.
- Server med en håndfuld ris, creme fraiche og fint hakkede forårsløg.