Karlas focaccia

4.8
(4)
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 500 g tipo 00 hvedemel
  • 500 g hvedemel
  • 8 dl vand lunkent
  • 1 dl olivenolie
  • 25 g gær
  • 20 g havsalt

Topping

  • 1 dl olivenolie
  • 10 g flagesalt
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 3 spsk hvidløgsolie

Sådan gør du

  • Bland vand og olie i en røremaskine. Gæret smuldres i og maskinen startes på lav med en dej-paddel.
  • Mel og salt drysses i lidt ad gangen. Når alt melet er i, skiftes til en ælte-paddel og
  • Dejen æltes i maskinen i 6 minutter på høj omdrejning.
  • Lad dejen stå tildækket i skålen i 2-3 timer indtil den kommer op til toppen.
  • Hæld dejen ned i en lille bradepande og fordel den jævnt.
  • Tryk små huller med fingrene og hæld olie, hvidløgsolie og rosmarin ud over dejen.
  • Lad dejen hæve overdækket en time mere.
  • Drys flagesat over dejen og bag ved 220 grader i 25 minutter.
  • Lad brødet afkøle på en riste. Hvis toppen er meget tør kan du hælde lidt mere olie over.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 4.8 / 5. Antal stemmer: 4

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!