Karlas focaccia
Ingredienser
- 500 g tipo 00 hvedemel
- 500 g hvedemel
- 8 dl vand lunkent
- 1 dl olivenolie
- 25 g gær
- 20 g havsalt
Topping
- 1 dl olivenolie
- 10 g flagesalt
- 3 kviste frisk rosmarin
- 3 spsk hvidløgsolie
Sådan gør du
- Bland vand og olie i en røremaskine. Gæret smuldres i og maskinen startes på lav med en dej-paddel.
- Mel og salt drysses i lidt ad gangen. Når alt melet er i, skiftes til en ælte-paddel og
- Dejen æltes i maskinen i 6 minutter på høj omdrejning.
- Lad dejen stå tildækket i skålen i 2-3 timer indtil den kommer op til toppen.
- Hæld dejen ned i en lille bradepande og fordel den jævnt.
- Tryk små huller med fingrene og hæld olie, hvidløgsolie og rosmarin ud over dejen.
- Lad dejen hæve overdækket en time mere.
- Drys flagesat over dejen og bag ved 220 grader i 25 minutter.
- Lad brødet afkøle på en riste. Hvis toppen er meget tør kan du hælde lidt mere olie over.