Jordbæris

5
(2)

Inden vi starter er der lige et par ting vi skal slå fast:

Vigtigst af alt: Brug kun friske bær! Pluk dem selv og kør hurtigt hjem for at lave is 🙂

JA – der skal være alkohol i isen! Selvom der kun skal meget lidt alkohol i, medvirker det til at iskrystallerne bliver mindre og du får en blødere is.

JA – du skal bruge glukose sirup! Glukose sirup forhindrer sukker i at krystalliserer og giver en blødere is

Du KAN undlade mælkepulver, men du får en blødere is der kugler bedre. Jeg bruger Nestlé Nido Mælkepulver.

Denne is har ikke små jordbærstykker i. Hvis du gerne vil tilføje det, skal små stykker jordbær lægges i lidt sukker og alkohol i 2 timer inden brug. Tag dem op at siruppen og kom dem ned i ismaskinen lige inden isen er helt færdig.

Antal: 1.8 kg

Udstyr

  • Ismaskine fx. Wilfa ICM-C15
  • Blender

Ingredienser

  • 850 g jordbær vasket og uden top
  • 250 g sukker
  • 150 g glukose sirup
  • 100 g mælkepulver
  • 5 dl fløde
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk vodka eller lys rom

Sådan gør du

  • De rensede jordbær blendes til en lind og ensformig masse. Hældes i en røreskål gennem en fin si for at fjerne de små kerner.
  • Fløde og mælkepulver varmes op i en gryde under omrøring, indtil mælkepulveret er helt opløst. Lad det køle ned og tilsæt det til jordbærmassen.
  • Bland de resterende ingredienser i skålen og rør indtil alt sukker og mælkepulver er opløst.
  • Massen skal nu smages til. Den skal være let over-sød men ikke mere. Hvis den smager for sød, tilsættes lidt citronsaft.
  • Kør massen på ismaskinen til isen er semi-fast og sæt derefter på frys i mindst 6 timer. Alt efter hvilken ismaskine du bruger skal du måske lave det i 2 portioner.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 5 / 5. Antal stemmer: 2

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!