Indbagt kyllingefrikassé

5
(1)

Ingredienser

  • 2 ruller butterdej
  • 500 g kyllingebryst
  • 250 g champignon fint hakket
  • 1 stk løg hakket
  • 2 fed hvidløg knust
  • 2 dl hønsefond
  • 1 dl mælk el. fløde
  • 1 bundt timian frisk
  • 3-5 skiver citron
  • 1 bundt persille hakket
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 spsk smør
  • 2 stk æggeblommer

Sådan gør du

  • I en ovnfast gryde med låg steges kyllingebryst i lidt olie til der er lidt farve på begge sider. Tilføj derefter fond, timian, salt og peber. Ovenpå hver brystfilet lægges en tyk skive citron.
  • Kom låget på gryden og stil det i en forvarmet ovn på 125 grader i 3 timer.
  • Efter 3 timer fjernes citronskiverne og kyllingen tages forsigtigt op. Del kødet med to gafler. Her kan du evt. sætte kødet på køl til dagen efter eller fortsætte retten.
  • I en pande på høj varme smeltes smørret. Løg, hvidløg og champignon kommes ved. Lad det stege til svampene er ristede og løget gennemsigtigt.
  • Drys melet over og lad det stege under konstant omrøring så melsmagen forsvinder.
  • Hæld mælk eller fløde på og lad det samle sig. Hæld derefter så meget væske fra gryden på, at det stadig er en tyk sovs men flyder let. Smag til med salt, peber og citron.
  • Bland nu kød og persille i sovsen. Rør det forsigtigt sammen og stil til afkøling.
  • Del en rulle butterdej i 8 lige store stykker.
  • Kom så meget af fyldet på ét stykke at der er ca. 1 cm fri til alle kanter. Pensel kanten med æggeblomme og læg et stykke butterdej ovenpå.
  • Krymp siderne med en gaffel så de er helt tætlukkede og prik så toppen et par gange med en gaffel. Gør det samme med de resterende stykker butterdej så der bliver 4 store lommer.
  • Lommerne pensles med æggeblomme og stilles i en 180 grader varmluftovn i 20-25 minutter.
  • Serveres fx. med dampede grøntsager, feta og en let dressing til.

Noter

I stedet for at lave lommer, kan du laden butterdejen være hel og lægge fyldet ned på midten og 3/4 af butterdejens længde. Fold sider og ender over, så der er 4-5 cm fri ned langs midten. Husk at mase hjørnerne godt sammen og pensle med æg. brug samme bagetid. Stangen serveres hel og skæres i skiver ved bordet.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 5 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!