Friturestegt kylling // Deep Fried Chicken

5
(1)
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2-3 stk kyllingefilet
  • l l kærnemælk
  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl eddike
  • 1 l olie til stegning
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk løgpulver
  • ½ spsk hvidløgspulver
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk MSG
  • 1 spsk peber

Sådan gør du

  • Fileterne dele i 3 dele med ca 1 cm tykkelse.
  • Eddike røres med 1 spsk salt, 1 spsk løgpulver, 1 spsk sukker.
  • Fileterne, kærnemælk og eddikeblandingen røres godt sammen. Stilles på køl i 1 – 12 timer.
  • I et fad blandes mel med 1 spsk salt, 1 spsk løgpulver, hvidløgspulver, paprika, MSG og peber. Lige inden det skal bruges tages 2-3 spiseskeer af kærnemælken fra kyllingen og dryppes over melet så der kommer små klumper.
  • Olien varmes til 176 grader i en tykbundet gryde. Der skal være mindst 3 cm olie.
  • Tag fileterne op af kærnemælken og pres dem godt ned i melet så begge sider får et tykt lag.
  • Fritér kyllingen to stykker ad gangen i 6-10 minutter, til de er gyldne og har en kernetemperatur på 73 grader.
  • Byg en lækker burger.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 5 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!