Friturestegt kylling // Deep Fried Chicken
Ingredienser
- 2-3 stk kyllingefilet
- l l kærnemælk
- 4 dl hvedemel
- 1 dl eddike
- 1 l olie til stegning
- 2 spsk salt
- 2 spsk løgpulver
- ½ spsk hvidløgspulver
- 2 spsk paprika
- 1 spsk sukker
- 1 tsk MSG
- 1 spsk peber
Sådan gør du
- Fileterne dele i 3 dele med ca 1 cm tykkelse.
- Eddike røres med 1 spsk salt, 1 spsk løgpulver, 1 spsk sukker.
- Fileterne, kærnemælk og eddikeblandingen røres godt sammen. Stilles på køl i 1 – 12 timer.
- I et fad blandes mel med 1 spsk salt, 1 spsk løgpulver, hvidløgspulver, paprika, MSG og peber. Lige inden det skal bruges tages 2-3 spiseskeer af kærnemælken fra kyllingen og dryppes over melet så der kommer små klumper.
- Olien varmes til 176 grader i en tykbundet gryde. Der skal være mindst 3 cm olie.
- Tag fileterne op af kærnemælken og pres dem godt ned i melet så begge sider får et tykt lag.
- Fritér kyllingen to stykker ad gangen i 6-10 minutter, til de er gyldne og har en kernetemperatur på 73 grader.
- Byg en lækker burger.