Fransk løgsuppe

4.5
(2)
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 kg løg i skiver
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvidløgspurre
  • 1 l oksefond
  • 1 glas hvidvin
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 stk laurbær blad
  • 1 bundt timian frisk
  • ½ spsk sukker
  • ½ spsk hvedemel
  • 1 stk flutes i tynde skiver
  • 200 g gruere ost revet
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Løg kommes i en stor gryde sammen med smør og et godt nip salt. Sæt låget på og dem ofte.
  • Lad løg simre ved middel varme i 30 – 60 minutter eller til de er helt mørke. Lige inden løgene er færdige giver du det lidt sukker for at få den sidste karamelfarve på samt en ske hvidløgspurre.
  • Hvis din oksefond ikke har fået tomatpurré så kom en spiseske ned til løgene og lad det få de sidste 2 minutter med.
  • Drys mel over løgene og rør det godt sammen.
  • Hæld hvidvin ved og giv det et opkog. Sørg for at alt der er gået på bunden bliver skrabet frit.
  • Hæld oksefond ved og læg et bundt med krydderurterne ned til suppen.
  • Lad det koge godt i mindst 30 minutter uden låg.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • De tynde stykker flutes kommes i ovnen og bliver ristet tørre.
  • I et fad kommes suppen og toppes med flutes og revet ost. Gratineres i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter.
  • Server suppen i små skåle med lidt ostebrød ovenpå.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 4.5 / 5. Antal stemmer: 2

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!