Fransk løgsuppe
Ingredienser
- 2 kg løg i skiver
- 2 spsk smør
- 1 spsk hvidløgspurre
- 1 l oksefond
- 1 glas hvidvin
- 1 spsk tomatpuré
- 2 stk laurbær blad
- 1 bundt timian frisk
- ½ spsk sukker
- ½ spsk hvedemel
- 1 stk flutes i tynde skiver
- 200 g gruere ost revet
- salt og peber
Sådan gør du
- Løg kommes i en stor gryde sammen med smør og et godt nip salt. Sæt låget på og dem ofte.
- Lad løg simre ved middel varme i 30 – 60 minutter eller til de er helt mørke. Lige inden løgene er færdige giver du det lidt sukker for at få den sidste karamelfarve på samt en ske hvidløgspurre.
- Hvis din oksefond ikke har fået tomatpurré så kom en spiseske ned til løgene og lad det få de sidste 2 minutter med.
- Drys mel over løgene og rør det godt sammen.
- Hæld hvidvin ved og giv det et opkog. Sørg for at alt der er gået på bunden bliver skrabet frit.
- Hæld oksefond ved og læg et bundt med krydderurterne ned til suppen.
- Lad det koge godt i mindst 30 minutter uden låg.
- Smag suppen til med salt og peber.
- De tynde stykker flutes kommes i ovnen og bliver ristet tørre.
- I et fad kommes suppen og toppes med flutes og revet ost. Gratineres i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter.
- Server suppen i små skåle med lidt ostebrød ovenpå.