Dampede boller med braiseret svinebryst // Gua Bao
Ingredienser
Braiseret svinebryst
- 8 skiver svinebryst
- 4 fed hvidløg knust
- 1 knob ingefær i skiver
- 3 spsk mørk soja
- 2 spsk shaoxing (kinesisk risvin)
- 1 spsk sesamolie
- 1 sukker
- 4 dl vand
- 1 tsk peber
- 1 tsk chili pasta
- 2 tsk rød farve eventuelt
Boller og tilbehør
- 8 stk bao boller fra frost
- 1/4 stk agurk i meget tynde stave
- 1 stk gulerod i meget tynde stave
- 100 g peanuts fint hakket
- 1 spsk flormelis
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Fjern sværen fra skiverne af brystflæsk.
- I en stor tykbundet gryde med tætsidden låg steges bryst-skiverne af i lidt neutral olie ved høj varme til de får en god stegeskorpe på begge sider.
- Skru ned for varmen og tilsæt soja, sukker, sesamolie, shaoxing, ingefær, hvidløg, chili pasta, peber og vand. Sæt låget på og lad det hele simre i 30-40 minutter.
- Tag svinebrystet op og reducer braiseringsvæsken til en tyk sirup under omrøring. Tag ingefær og hvidløg fra og smid det ud. Tilsæt evt. lidt ekstra sukker og rød farve.
- Vend brystflæsket i siruppen og lad det stege med i 1-2 minutter på hver side.