Dampede boller med braiseret svinebryst // Gua Bao

4
(1)
Antal: 8 stk

Ingredienser

Braiseret svinebryst

  • 8 skiver svinebryst
  • 4 fed hvidløg knust
  • 1 knob ingefær i skiver
  • 3 spsk mørk soja
  • 2 spsk shaoxing (kinesisk risvin)
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 sukker
  • 4 dl vand
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk chili pasta
  • 2 tsk rød farve eventuelt

Boller og tilbehør

  • 8 stk bao boller fra frost
  • 1/4 stk agurk i meget tynde stave
  • 1 stk gulerod i meget tynde stave
  • 100 g peanuts fint hakket
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Fjern sværen fra skiverne af brystflæsk.
  • I en stor tykbundet gryde med tætsidden låg steges bryst-skiverne af i lidt neutral olie ved høj varme til de får en god stegeskorpe på begge sider.
  • Skru ned for varmen og tilsæt soja, sukker, sesamolie, shaoxing, ingefær, hvidløg, chili pasta, peber og vand. Sæt låget på og lad det hele simre i 30-40 minutter.
  • Tag svinebrystet op og reducer braiseringsvæsken til en tyk sirup under omrøring. Tag ingefær og hvidløg fra og smid det ud. Tilsæt evt. lidt ekstra sukker og rød farve.
  • Vend brystflæsket i siruppen og lad det stege med i 1-2 minutter på hver side.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 4 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!