Creme brûlée

4
(1)

Udstyr

  • Sous vide

Ingredienser

  • 160 g æggeblommer 8-12 stk.
  • 90 g sukker
  • 3 g salt
  • 600 g fløde 38%
  • ekstra sukker til brûlée

Sådan gør du

  • Forbered vandbad: Varm vandbadet op til 80°C.
  • I en skål, pisk æggeblommer, 90 g rørsukker, og salt sammen indtil det er glat.
  • I en gryde, varm fløde op til 70°C.
  • Begynd langsomt at hælde fløden i æggemassen for at temperere, så æggene ikke koagulerer. Du kan gradvist øge hældehastigheden.
  • Si blandingen og lad den hvile i 20-30 minutter, så boblerne kan stige op og forsvinde.
  • Hæld 135 g af blandingen i hvert glas. Hvis der dannes bobler, kan de fjernes med en gasbrænder.
  • Placer gummimembran i låget og læg låget på glasset. Sæt derefter 2 låse på hvert glas.
  • Placer forsigtigt glassene i sous vide vandbadet og giv dem en time ved 70 grader.
  • Fjern glassene fra vandbadet og stil dem til afkøling.
  • Når glassene er kolde, kan de opbevares forseglet i køleskabet i op til en uge.
  • Fjern låget fra glasset. Strø et tyndt lag sukker på toppen, men undgå at få sukker op ad kanterne.
  • Karamelliseres sukkeret med en gasbrænder på lav indstilling.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 4 / 5. Antal stemmer: 1

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!