Creme brûlée
Udstyr
- Sous vide
Ingredienser
- 160 g æggeblommer 8-12 stk.
- 90 g sukker
- 3 g salt
- 600 g fløde 38%
- ekstra sukker til brûlée
Sådan gør du
- Forbered vandbad: Varm vandbadet op til 80°C.
- I en skål, pisk æggeblommer, 90 g rørsukker, og salt sammen indtil det er glat.
- I en gryde, varm fløde op til 70°C.
- Begynd langsomt at hælde fløden i æggemassen for at temperere, så æggene ikke koagulerer. Du kan gradvist øge hældehastigheden.
- Si blandingen og lad den hvile i 20-30 minutter, så boblerne kan stige op og forsvinde.
- Hæld 135 g af blandingen i hvert glas. Hvis der dannes bobler, kan de fjernes med en gasbrænder.
- Placer gummimembran i låget og læg låget på glasset. Sæt derefter 2 låse på hvert glas.
- Placer forsigtigt glassene i sous vide vandbadet og giv dem en time ved 70 grader.
- Fjern glassene fra vandbadet og stil dem til afkøling.
- Når glassene er kolde, kan de opbevares forseglet i køleskabet i op til en uge.
- Fjern låget fra glasset. Strø et tyndt lag sukker på toppen, men undgå at få sukker op ad kanterne.
- Karamelliseres sukkeret med en gasbrænder på lav indstilling.