Chili con carne y frijoles

0
(0)

Antal: 4 personer
Tilberedelsestid: 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 stk løg hakket
  • 4 fed hvidløg knust
  • ½ liter okse- el. hønsefond
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 hel ancho chili tørret
  • 1 dåse bønner kidney eller pinto
  • ½ lime
  • 1 tsk koriander tørret
  • ½ spsk spidskommen tørret
  • 2 spsk oregano tørret
  • 1 nip sukker

Sådan gør du

Chilipasta

  • Hvis du ikke kan finde hele Ancho chili, springes dette skridt over, og erstattes af 1 tsk. cayennepeber og 2 spsk mild paprika der sammen med de øvrige krydderier tilføjes med tomatpuré.
  • Ancho chili renses for frø og frøstand, inden den skæres i mindre stykker.
  • Chili ristes på en tør pande i 2 minutter sammen med koriander og spidskommen ved lav varme.
  • Tilsæt 2 dl fond og lad den tørre chili opbløde i 10 minutter.
  • Blend chili og fond til en fin chili-pasta – ca. 2 minutter.

Chili con carne

  • Oksekød brunes i en tykbundet gryde ved høj varme, og tages derefter op.
  • Skru ned til middel varme og svits løg i samme gryde. Tilsæt hvidløg når løg er gennemsigtigt. Fortsæt med at svitse indtil hvidløg dufter kraftigt.
  • Tilsæt tomatpúrre på et bart sted i gryden og lade det svitse med i 2 minutter.
  • Tilsæt fond, brunet oksekød, chili-pasta samt oregano og sukker.
  • Smag til for salt og lade det simre ved lav varme i 45 minutter.
  • Tilsæt bønner og saften fra en ½ lime. Lad det simre videre i 10 minutter.
  • Server med hvide ris, creme fraiche og tortilla chips.

Kunne du lide opskriften?

Bedømmelse: 0 / 5. Antal stemmer: 0

Ingen har stemt endnu. Du kan blive den første!