Chili con carne y frijoles
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 stk løg hakket
- 4 fed hvidløg knust
- ½ liter okse- el. hønsefond
- 2 spsk tomatpuré
- 1 hel ancho chili tørret
- 1 dåse bønner kidney eller pinto
- ½ lime
- 1 tsk koriander tørret
- ½ spsk spidskommen tørret
- 2 spsk oregano tørret
- 1 nip sukker
Sådan gør du
Chilipasta
- Hvis du ikke kan finde hele Ancho chili, springes dette skridt over, og erstattes af 1 tsk. cayennepeber og 2 spsk mild paprika der sammen med de øvrige krydderier tilføjes med tomatpuré.
- Ancho chili renses for frø og frøstand, inden den skæres i mindre stykker.
- Chili ristes på en tør pande i 2 minutter sammen med koriander og spidskommen ved lav varme.
- Tilsæt 2 dl fond og lad den tørre chili opbløde i 10 minutter.
- Blend chili og fond til en fin chili-pasta – ca. 2 minutter.
Chili con carne
- Oksekød brunes i en tykbundet gryde ved høj varme, og tages derefter op.
- Skru ned til middel varme og svits løg i samme gryde. Tilsæt hvidløg når løg er gennemsigtigt. Fortsæt med at svitse indtil hvidløg dufter kraftigt.
- Tilsæt tomatpúrre på et bart sted i gryden og lade det svitse med i 2 minutter.
- Tilsæt fond, brunet oksekød, chili-pasta samt oregano og sukker.
- Smag til for salt og lade det simre ved lav varme i 45 minutter.
- Tilsæt bønner og saften fra en ½ lime. Lad det simre videre i 10 minutter.
- Server med hvide ris, creme fraiche og tortilla chips.