Bearnaise sous vide sifon
Udstyr
- Sous vide
- Sifon
- 2 lattergas patron
Ingredienser
- 4 stk æggeblommer
- 250 g smør Lurpak
- 1 stk skalotteløg fint hakket
- 4 spsk Æblecider eddike
- 1 bundt estragon frisk
Sådan gør du
- Smøret smeltes i en lille gryde over svag varme. Hæld smør op i sifonen og smid vallen ud.
- Løg steges gennemsigtige i den lille gryde over middel varme.
- Estragon opdeles med pæne blade i én bunke og stilk samt beskadigede blade i den anden.
- Bunken med stilke kommes i den lille gryde sammen med æblecider eddike, salt og peber.
- Reducer essensen til ca. halvdelen og si den op i sifonen.
- Hvis du bruger hele æggeblommer så prik dem i stykker og tilføj til sifonen.
- Luk sifonen og tryksæt den med to patroner lattergas. Omryst grundigt.
- Læg den i sous vide ved 60 grader i 30 minutter.
- Hak estragonblade fint.
- Ryst sifon igen inden saucen skydes ud i en lun skål. Drys den friske estragon over og server.